ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Τακτική αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Βεγγάζης από 2 Μαρτίου

ΥΠΕΞ: Τακτική αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Βεγγάζης από 2 Μαρτίου
Στην πρώτη πτήση θα επιβαίνει και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εγκαινιάζονται την Πέμπτη (02/03), τα αεροπορικά δρομολόγια Αθήνα - Βεγγάζη - Αθήνα. Τις εν λόγω πτήσεις, θα εκτελούν οι ελληνικές εταιρείες αερομεταφορών Air Mediterranean και Marathon Airlines.

Η πρώτη πτήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (2/3) από τη Marathon Airlines.

Στην πρώτη πτήση θα επιβαίνει και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, Πρέσβης Σ. Βενιζέλος.

«Η πύκνωση των ελληνικών δράσεων στη Βεγγάζη, μεταξύ άλλων και με τη σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στον εκσυγχρονισμό του λιμένος της Βεγγάζης, οδηγεί σε απτά οικονομικά οφέλη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Χαρακτηρίζει την εν λόγω αεροπορική σύνδεση «προάγγελο της πρόθεσης της χώρας μας για μια μακροπρόθεσμη παρουσία, συνεργασία και αρωγή στο σύνολο της Λιβύης όταν η εσωτερική κατάσταση στη Λιβύη το επιτρέψει».

«Η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Βεγγάζης αναμένεται να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο φιλικών λαών, σε συνδυασμό και με την έναρξη από 12ης Φεβρουαρίου παραλαβής στο Γενικό Προξενείο Βεγγάζης αιτήσεων για την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Ελλάδα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Προσθέτει ακόμη πως θα συνεισφέρει στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, ενώ θα ενισχυθούν οι επιχειρηματικές και τουριστικές ροές. «Μέσω των ροών αυτών θα πυκνώσουν οι πολιτισμικές επαφές, οι οποίες αποτελούν γέφυρα φιλίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο λαών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ