ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρλαύτης: Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον «Greek Freak» του NFL στο Μαξίμου

Καρλαύτης: Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον «Greek Freak» του NFL στο Μαξίμου
Ο 21χρονος αμυντικός και δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού μετανάστευσε με την οικογένειά του στις ΗΠΑ όταν ήταν 13 ετών AP Photo/Steve Luciano

Στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν, ο Γιώργος Καρλαύτης κατέκτησε το Super Bowl στις ΗΠΑ και έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης του NFL που πέτυχε κάτι τέτοιο. Την Τρίτη, ο Έλληνας άσος συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου και λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός έκανε και τη σχετική ανάρτηση.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Με τον ''Greek Freak'' του NFL, Γιώργο Καρλαύτη. Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχαμε Έλληνα πρωταθλητή στο αμερικανικό ποδόσφαιρο», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως λεζάντα στη φωτογραφία του με τον Γιώργο Καρλαύτη.

https://www.instagram.com/p/CpOCKYeDDOu

«Μεγάλη τιμή που με υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός»

Ο πρωταθλητής του NFL, Γιώργος Καρλαύτης, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είπε: «Είναι κάτι μοναδικό, απίστευτο αυτό που ζω. Είμαι ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει αυτό. Με γεμίζει υπερηφάνεια που με συγκρίνουν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Φυσικά δεν έχω φτάσει στο επίπεδό του ακόμη, αλλά με θυσίες, σκληρή δουλειά και αυτοπεποίθηση δεν είναι τίποτα απίθανο».

Βράχος στη ζωή, βράχος όμως και στο NFL, καθώς έχασε τον πατέρα του όταν αυτός ήταν μόλις 13 ετών. «Έπρεπε να παραμείνω δυνατός, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τα αδέλφια μου».

Όσο για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, είπε: «Να σε καλεί ο πρωθυπουργός, δεν είναι κάτι που το βλέπεις καθημερινά. Είμαι πολύ περήφανος και συγκινημένος γι' αυτό. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως σπουδαίο και τρανό, αλλά ως μαχητή».

Ποιος είναι ο Γιώργος Καρλαύτης

Ο George Karlaftis (ελλ. Γιώργος Καρλαύτης) είναι 21 ετών. Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 2001 και μεγάλωσε στην Ελλάδα μέχρι τα 13 του. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του Αμερικάνα. Μάλιστα, προέρχεται από οικογένεια αθλητών, αφού ο Μαθιός Καρλαύτης ήταν ακοντιστής της ομάδας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι ενώ ο αδερφός του έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο στην ηλικία των 11 ετών.


Αν και έπαιξε στην εθνική Ελλάδος πόλο νέων, ο George Karlaftis μένει στις ΗΠΑ από τα 13 του χρόνια, καθώς η μητέρα του Amy πήρε την οικογένεια και πήγαν να μείνουν εκεί, μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2014.

Ο 21χρονος αμυντικός και δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, είχε επιλεχθεί στο νο.30 του NFL Draft από την ομάδα του Κάνσας πέρυσι τον Απρίλιο και σε λιγότερο από έναν χρόνο αναδείχθηκε πρωταθλητής NFL με τους Τσιφς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ