ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Τσίπρας: «Αδιανόητο αυτό που συνέβη»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Τσίπρας: «Αδιανόητο αυτό που συνέβη»
Συλλυπητήρια του Αλέξη Τσίπρα στις οικογένειες των θυμάτων Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Συγκλονισμένος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2) στα Τέμπη, με τους 32 νεκρούς και τους 85 τραυματίες, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Αδιανόητο αυτό που συνέβη. Η σκέψη μας στους ανθρώπους που έφυγαν άδικα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και συμπαράσταση στους τραυματίες», σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter.

Σημειώνεται ότι στα Τέμπη βρίσκεται ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς μετέβη στην περιοχή τα ξημερώματα με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον στα Τέμπη βρίσκεται και η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

Στους 32 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, 85 οι τραυματίες

Σε 32 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, από τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης σε νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 53 άτομα.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανασηκωθεί με την βοήθεια ειδικών γερανοφόρων οχημάτων.

Επιπρόσθετα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει αρχίσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει αριθμός νεκρών για την οριστική αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ