ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα σήμερα η νέα κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Κύπρος: Αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα σήμερα η νέα κυβέρνηση Χριστοδουλίδη
Oι υπουργοί και υφυπουργοί θα αναχωρήσουν για τα Υπουργεία και Υφυπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης-παραλαβής των χαρτοφυλακίων τους AP Photo/ Petros Karadjias

Για τις 10 το πρωί έχει οριστεί η έναρξη της επίσημης τελετής ανάληψης των καθηκόντων όλων των μελών της κυβέρνησης του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία.

Ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα ανακοινώσει τα ονόματα των νεοδιορισθέντων μελών του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους διορισθέντες Αξιωματούχους και τους Επιτρόπους, θα μεταβούν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου, στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με όλα τα νεορισθέντα πρόσωπα, θα επιτρέψουν στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για τη λήψη της αναμνηστικής φωτογραφίας.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, σύντομης διάρκειας.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του νέου Υπουργικού, οι υπουργοί και υφυπουργοί θα αναχωρήσουν για τα Υπουργεία και Υφυπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης-παραλαβής των χαρτοφυλακίων τους.

Όλες οι τελετές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από τις 11:30 το πρωί μέχρι τις 15:30 μετά το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ