ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό ποινολόγιο για τους αδικαιολόγητα απόντες προτείνει ο Κακλαμάνης

Αυστηρό ποινολόγιο για τους αδικαιολόγητα απόντες προτείνει ο Κακλαμάνης
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Έλαμψαν δια της απουσίας τους και σήμερα από τη Βουλή και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, πολλοί υπουργοί.

Από τις 20 επίκαιρες ερωτήσεις και αναφορές που επρόκειτο να συζητηθούν, μόνον ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Φωτάκης προσήλθαν για να απαντήσουν στους βουλευτές.

Δεν έκρυψε την ενόχληση του για την εικόνα που παρουσίασε η Ολομέλεια, ο αντιπρόεδρος του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης που ήταν εκείνη την ώρα στην έδρα.

"Θα εισηγηθώ στον Πρόεδρο της Βουλής την αναθεώρηση του Κανονισμού της Βουλής ώστε να υπάρξει ποινολόγιο και μάλιστα, αυστηρό μετά από τις τρεις αδικαιολόγητες απουσίες", είπε και πρόσθεσε, κοιτάζοντας τον κατάλογο με τις ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν:

"Τα έχουμε πει τα έχουμε ξαναπεί, αλλά το θέμα δεν αλλάζει, η κατάσταση πια δεν πάει άλλο, βλέπω ορισμένους υπουργούς που έχουν να μας τιμήσουν αρκετό καιρό".

Φανερά εκνευρισμένος που ο Νίκος Παππάς δεν ήρθε να απαντήσει για πολλοστή φορά στην ερώτησή του ήταν ο Στάθης Παναγούλης που ανέφερε οτι εάν δεν μπορεί ο υπουργός να ασκήσει τα καθήκοντά του ας γυρίσει στην πλατεία Κουμουνδούρου να παριστάνει τον "σουρουκλεμέ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ