ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Λάβαμε μέτρα που δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος

Π. Καμμένος: Λάβαμε μέτρα που δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στην παραδοχή ότι ελήφθησαν μέτρα τα οποία δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

“Πολλά από τα μέτρα που πήραμε δεν είναι ευχάριστα, δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος, αλλά η συμφωνία του Ιουλίου κατέληξε και σε συμφωνία στο Eurogroup”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να προστατεύσει τη νησιωτικότητα που κατοχυρώνεται από το άρθρο 101 του συντάγματος.

“Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες σε θέματα που είχαμε προτάξει δώσαμε μεγάλη μάχη, σε άλλα κερδίσαμε, σε άλλα χάσαμε. Κερδίσαμε στα ειδικά μισθολόγια, παρότι υπήρχε μεγάλη πίεση. Χάσαμε τον ΦΠΑ στα νησιά”, σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι “η πίεση που υπήρχε ήταν να καταργηθούν όλα τα προνόμια, καταφέραμε να τα διατηρήσουμε στα μικρά νησιά”.

Το εν λόγω άρθρο αναφέρει ότι η Βουλή είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει υπόψη “τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους”.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πάντως ότι θα υπάρξει έκρηξη επενδύσεων και ανάπτυξης στην Ελλάδα.” Ξεκινάει μια νέα εποχή, είναι βασικό το θέμα της ψυχολογίας, που μπορεί να βοηθήσει την οικονομία. Φαίνεται ότι θα υπάρξει έκρηξη επενδύσεων, που θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να έρθει η ανάπτυξη. Πρέπει να δώσουμε και ψυχολογικά ένα σύνθημα ότι η οικονομία θα βελτιωθεί”, τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ