ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό Δικαστήριο: Ποινή 10.000 ευρώ σε Παπαγγελόπουλο - «Προσπάθησαν να με εξοντώσουν»

Ειδικό Δικαστήριο: Ποινή 10.000 ευρώ σε Παπαγγελόπουλο - «Προσπάθησαν να με εξοντώσουν»
Η ποινή έχει προσαυξήσεις 110%, ανεβάζοντας αισθητά το τελικό ποσό INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τον οποίο έκρινε ένοχο για δύο υποθέσεις παράβασης καθήκοντος. Η ποινή έχει προσαυξήσεις 110%, ανεβάζοντας αισθητά το τελικό ποσό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για παραβάσεις καθήκοντος, σε βάρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βάρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5.

Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.

Αντίθετα, για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας στο ίδιο αδίκημα αθώοι κρίθηκαν τόσο η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όσο και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ειδικότερα, η κ. Τουλουπάκη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολής κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία κρίθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Παπαγγελόπουλος: «Απέτυχαν να ξεπλύνουν το σκάνδαλο της Novartis»

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου σε δήλωσή του αναφέρει:

Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis. Απέτυχαν.

Η Novartis αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και εγώ καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή.

Νιώθω σφόδρα προσβεβλημένος που το τομάρι μου κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει και συνεχίζει να θλίβεται. Αυτά προς το παρόν.

«Ομάδα σκευωρών που ενοχλείται όταν ελέγχεται»

Οι συνήγοροι, Μανώλης Ροδουσακης και Δημήτρης Παπαγγελοπουλος, σε δήλωσή τους, αναφέρουν:

Η σημερινή απόφαση του ειδικού δικαστηρίου έρχεται να ενταφιάσει οριστικά και αμετάκλητα το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος του εντολέως μας ένα κατηγορητήριο που συντάχθηκε από μία ομάδα σκευωρών που ενοχλείται όταν ελέγχεται.

Η απόφαση του δικαστηρίου επέβαλε μόνον χρηματική ποινή εξευτελίζοντας το νόημα της οποιασδήποτε απαξίας των δύο περιπτώσεων για τις οποίες κάτ' οριακή πλειοψηφία ο εντολέας μας κρίθηκε ένοχος.

Εκρίθη ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική πράξη κατάχρησης εξουσίας εκρίθη αθώος για τις τέσσερις από τις έξι συνολικά υποπεριπτώσεις του ενός πλημμελήματος στις δύο που κριθεί ένοχος αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά και εν τέλει επιβλήθηκε μόνον χρηματική ποινή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ