ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί άμεσα η τριμελής επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί άμεσα η τριμελής επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της δικαιοσύνης Intime

Να αναιρέσει άμεσα τη μονομερή της απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής, που ερευνά την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της δικαιοσύνης, καθώς όπως λένε, το πόρισμα της επιτροπής της κυβέρνησης θα προκαταλάβει τις έρευνές της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ο ένας μετά τον άλλο ότι στόχος της τριμελούς Επιτροπής, που όρισε η κυβέρνηση για τη διερεύνηση των ευθυνών, δεν είναι άλλος παρά να προκαταλάβει την έρευνα της Δικαιοσύνης και να επικυρώσει προεκλογικά την ετυμηγορία του κ. Μητσοτάκη, πως για όλα φταίει «κυρίως ένα ανθρώπινο λάθος» και πως υπάρχουν «διαχρονικές οι ευθύνες».

Ο κ. Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, δήλωσε χθες σε συνέντευξή του το αδιανόητο, ότι «η κυβέρνηση θα αποδώσει άμεσα, δίκαια και ονομαστικά τις ευθύνες εκεί που πρέπει».

Λες και αυτό δεν είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, αλλά της κυβέρνησης.

Ο, δε, κ. Οικονόμου δήλωσε σήμερα ότι η Επιτροπή είναι «το πρώτο επίπεδο» και ότι «δίπλα σε αυτή την Επιτροπή υπάρχει και η Δικαιοσύνη».

Σήμερα, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε: «θα προτείνω σε όλα τα κόμματα στην επόμενη Βουλή συσταθεί Ειδική Επιτροπή, που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία».

Αλήθεια, αφού θα προτείνει διακομματική Επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια μετά τις εκλογές, τι ακριβώς θα κάνει η τριμελής Επιτροπή;

Με δυο λόγια, όχι μόνο διορίζουν τον ελεγκτή τους, ενώ είναι ελεγχόμενοι, αλλά μαρτυρούν κιόλας ότι στόχος τους είναι να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη και να προκαταλάβουν το έργο της.

Οι δηλώσεις Σκέρτσου, Οικονόμου, σε συνδυασμό με όσα έγραψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποτελούν ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης με στόχο τη συγκάλυψη.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναιρέσει άμεσα τη μονομερή του απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής, που θα προκαταλάβει τις έρευνες της Δικαιοσύνης.

Και να αποδοκιμάσει δημόσια τους υπουργούς του.

Σεβασμός στους νεκρούς σημαίνει σεβασμός στην αμεροληψία όσων θα αναζητήσουν την αλήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ