ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή για το δυστύχημα στα Τέμπη

Σφοδρή αντιπαράθεση Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή για το δυστύχημα στα Τέμπη
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αιχμή την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη και τη συγγνώμη του πρωθυπουργού EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε στη Βουλή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τον Νίκο Φίλη να κάνει λόγο για δολοφονία παιδιών και για ανείπωτη βία με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Με την έναρξη της συζήτησης που αφορούσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το bullying η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως εξέφρασε την οδύνη της για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Στο υπουργείο Παιδείας είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτητές και φοιτήτριες κι αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν όλα αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις», είπε, προκαλώντας την έκρηξη Φίλη.

«Πένθος και οργή συνέχει τη χώρα. Αλλά και οργή που δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Οργή απέναντι σε μια πολιτική που βλέπει την ύπαρξη τους σαν αριθμό. Τους βλέπει σαν υπεράριθμους», είπε ο κ. Φίλης, για να συμπληρώσει ότι είναι πολιτικά τα αίτια της τραγωδίας».

«Ντροπή», σχολίασαν σε έντονο ύφος η Νίκη Κεραμέως και βουλευτές της συμπολίτευσης.

«Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται. Όχι μετά από πέντε ημέρες. Ποια συγγνώμη όταν χτυπάτε τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η Βουλή είναι υπόλογη για αυτό που συνέβη. Όχι όλη η Βουλή. Η πλειοψηφία. Μετατρέπει ένα πένθος σε πεδίο για πολιτική κόντρα. Ρωτώ την κυρία υπουργό θα δείξει ένα ανάλγητο πρόσωπο στα παιδιά που κατέβηκαν να διαδηλώσουν; Θα καταμετρηθούν οι απουσίες;» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Φίλης με τη Νίκη Κεραμέως να απαντά εκτός μικροφώνου «ντροπή σας».

«Δεν έχετε δικαίωμα μόνο εσείς να πενθείτε κυρία μου. Τα παιδιά δεν μπορούν να πενθήσουν», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που επιτέθηκε φραστικά σε βουλευτή της ΝΔ όταν ακούστηκε να λέει πως δεν ζητήθηκε καμία συγγνώμη για την τραγωδία στο Μάτι.

Ν. Φίλης: Ντροπή σου ντροπή σου. Άντε από εδώ. Τέτοιος συμψηφισμός νεκρών στη Βουλή; Ντροπή σου, ντροπή σου.

«Καθαρές απαντήσεις και όχι λάσπη από πολιτικάντηδες», ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Θα πρέπει να υπάρχουν καθαρές απαντήσεις και στο ερώτημα πώς ο συγκεκριμένος άπειρος Σταθμάρχης, μόλις προσφάτως εκπαιδευθείς, τοποθετήθηκε σε έναν κομβικό Σταθμό, όπως είναι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Λάρισας; Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα στον ΟΣΕ, έτσι ώστε κάποιος που μόλις τελειώνει την εκπαίδευση ως Σταθμάρχης να τοποθετείται σε έναν Περιφερειακό Σταθμό για κάποια χρόνια, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία; Παραβιάστηκαν αυτά τα πρωτόκολλα και αν ναι, από ποιους; Γιατί εσχάτως διακινούνται διάφορες “βιτριολικές” πληροφορίες για παρεμβάσεις πολιτικών, βουλευτών, υπουργών, οι οποίες αναπαράγονται από πολιτικάντηδες της “κακιάς ώρας” και σε καφενέδες ανά την επικράτεια. Άρα, νομίζω ότι τάχιστα θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς επελέγη και πώς τοποθετήθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας ο εν λόγω μοιραίος σταθμάρχης», είπε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ