ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάιεν σε Μητσοτάκη: Στήριξη από την ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό των τρένων

Λάιεν σε Μητσοτάκη: Στήριξη από την ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό των τρένων
Η πρόεδρος της Κομισιόν, ανακοίνωσε πως εντός της εβδομάδας θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, ειδικοί του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ AP Photo/ Φωτογραφία αρχείου

Στήριξη στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να εκσυγχρονίσει τους σιδηροδρόμους της και να βελτιώσει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, προανήγγειλε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μετά τη συνομιλία της το πρωί της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, ανακοίνωσε πως εντός της εβδομάδας θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, ειδικοί του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ.

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για περαιτέρω τεχνική στήριξη που η ΕΕ μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομων της και για τη βελτίωση της ασφάλειάς τους. Ειδικοί του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ θα ταξιδέψουν στην Αθήνα εντός της εβδομάδος. Η σιδηροδρομική ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας», έγραψε στο Twitter η κ. Λάιεν.

Μητσοτάκης: Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την «ταχεία ανταπόκρισή της» στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη της ΕΕ πριν την Ελλάδα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Ευχαριστούμε αγαπητή @vonderleyen για την ταχεία ανταπόκριση στο αίτημά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους. Χαιρόμαστε που μπορούμε να βασιστούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια».

Νωρίτερα, η κ. φον ντερ Λάιεν είχε σημειώσει σε ανάρτησή της:

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον PM @kmitsotakis περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

Η Επιτροπή και οι @ERA_railways εμπειρογνώμονες θα ταξιδέψουν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα.

Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ