ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Δεν υπάρχει πρόθεση ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας παροχής ύδρευσης

Σκρέκας: Δεν υπάρχει πρόθεση ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας παροχής ύδρευσης
«Δεν έχουμε καμία πρόθεση και δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό να ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία παροχής ύδατος» ξεκαθάρισε ο κ. Σκρέκας EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας παροχής ύδατος παρείχε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Για πρώτη φορά σε νόμο αναφέρεται ρητά ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση και δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό να ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία παροχής ύδατος», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας μετά την κριτική που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας έωλη και ψευδή την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε.

«Μια κυβέρνηση σε αποδρομή δεν μπορεί να φέρνει διατάξεις με τις οποίες θίγονται τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού», υποστήριξε ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ενίσχυση της υδατικής πολιτικής και την επέκταση των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί, καθώς -εκτός των άλλων- προκύπτουν και ζητήματα αντισυνταγματικότητας. «Πρόκειται για ένα χαώδες γονατογράφημα που συνιστά προσβολή για το Κοινοβούλιο»,είπε.

Την άποψη ότι το νομοσχέδιο έχει θέματα ακραίας συνταγματικής εκτροπής και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα, διατύπωσε και ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ