ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιδηροδρομικοί προς Γεραπετρίτη: Ζητάμε ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο

Σιδηροδρομικοί προς Γεραπετρίτη:  Ζητάμε ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο
Οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

«Ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο», ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης τους, στον απόηχο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, δεδομένο ότι «λόγω ανωτέρας βίας η συνάντηση ήταν ολιγόλεπτη», για την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου, «όπου με την παρουσία εκπροσώπων των σιδηροδρομικών σωματείων, θα εξειδικεύσουμε προτάσεις και λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των δικλείδων ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣ -ΜΣΤ, η κρατούσα άποψη διαφαίνεται να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, πλην όμως οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν τις προσεχείς 2-3 ημέρες.

«Επειδή το τελευταίο διάστημα το ζήτημα έχει λάβει τη μορφή δημόσιου διαλόγου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ΠΟΣ-ΜΣΤ θα αναμείνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης με την ελπίδα ότι θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ακολουθήσει νεότερη σύγκλιση των οργάνων μας για την επανεκτίμηση της περαιτέρω στάσης μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ