Κατρίνης: Το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε, η Ελλάδα χρειάζεται ανασύνταξη
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης και αναφερόμενος στη «συγνώμη» του πρωθυπουργού είπε πως στην πολιτική η συγνώμη ποτέ δεν αρκεί, καθώς χρειάζονται και πράξεις.
«Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες. Δεν ενδιαφέρεστε για αυτούς», είπε και σημείωσε ότι, μια κυβέρνηση εκλέγεται για να διορθώσει τις παθογένειες και όχι να τις παρακολουθεί και να τις διαιωνίζει.
«Αυτή η κυβέρνηση είναι τέσσερα χρόνια στην εξουσία και ακόμα δεν λειτουργούν οι υποδομές τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης για την ασφάλεια των επιβατών του σιδηρόδρομου», είπε και επεσήμανε ότι εγείρονται ερωτηματικά για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Hellenic Train στις 29 Νοεμβρίου 2019, μια συμφωνία που εγκαινίασε ένα καινοφανές πλαίσιο που απάλλαξε την εταιρεία από συμβατικές υποχρεώσεις της, την ίδια στιγμή που επιδοτείται από το ελληνικό δημόσιο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις, που είχαν διατυπωθεί εγγράφως και αρμοδίως, για την επικινδυνότητα του σιδηροδρομικού δικτύου.
«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη απογυμνώθηκε. Η φούσκα του ψηφιακού κράτους έσκασε», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης που αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες περιλαμβάνουν:
- Την επανεξέταση της σύμβασης με τη Hellenic Train.
- Την ενίσχυση του προσωπικού του ΟΣΕ στις ειδικότητες εκείνες που σχετίζονται με την ασφάλεια του δικτύου.
- Την διαρκή ενημέρωση της Βουλής για την πορεία υλοποίησης των έργων και υποδομών σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.
- Την απαίτηση όλης της κοινωνίας να αποδοθούν ευθύνες.
«Δεν συμβιβαζόμαστε με την Ελλάδα του «πάμε και ό,τι γίνει». Η χώρα χρειάζεται μια συνολική πολιτική ανασύνταξη και οι μόνοι που μπορούν να την επιβάλλουν είναι οι πολίτες με την ψήφο του», κατέληξε ο Μιχάλης Κατρίνης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βολές Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη στη συνάντηση για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων
«Συγγνώμη» Μητσοτάκη για τα Τέμπη: Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα
ΑΝΑΛΥΣΗ CNNi: Η σκιά της Ρωσίας απλώνεται πάνω από την Ευρώπη - Ο κίνδυνος πολέμου είναι και πάλι υπαρκτός
23:07
Hellenic Train: Καθυστέρηση άνω των δύο ωρών στο δρομολόγιο Αθήνα–Θεσσαλονίκη λόγω βλάβης στη σήραγγα Όθρυος
22:51
Καταδίωξη - θρίλερ δύο ανηλίκων που έκλεψαν μοτοσικλέτα στο Περιστέρι (vid)
22:50
Τραυματισμός 23χρονου από μαχαίρι στο Αγρίνιο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
22:37