ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίων μετά το πόρισμα της ΕΔΕ ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίων μετά το πόρισμα της ΕΔΕ ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας
Το ΠΑΣΟΚ στρέφει τα πυρά του κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί διατηρούν στα ψηφοδέλτιά τους, τους Κώστα Καραμανλή και Νίκο Παππά ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, τέθηκε ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την άδεια που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή που εμπλέκεται στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους «αρχής και πολιτικού ήθους», μολονότι όπως αναφέρει, πρόκειται για παρατυπία που δε σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Στρέφει παράλληλα τα πυρά του κατά της Νέας Δημοκρατίας, για την επιλογή να κρατήσει στα ψηφοδέλτιά της τον Κώστα Καραμανλή.

Ασκεί κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι τηρεί στάση περιφρόνησης στους θεσμούς, διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον Νίκο Παππά, «ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων, και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, οι γιατροί που χορήγησαν αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή που εμπλέκεται στην τραγωδία των Τεμπών.

Η χορήγηση της άδειας, έγινε χωρίς εξετάσεις, διαγνωστικό έλεγχο και επίσκεψη στα Επείγοντα- Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ο φάκελος διαβιβάζεται στην ανακρίτρια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.

Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ