ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: H Εύα Καϊλή προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου

Qatar Gate: H Εύα Καϊλή προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου
Η Εύα Καϊλή είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου στις 28 Φεβρουαρίου, ζητώντας την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι © European Union

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη της έφεσής της στην υπόθεση του Qatar Gate. «Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ' τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης», δηλώνει σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή παρατάθηκε κατά δύο μήνες, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Βρυξελλών για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Εύα Καϊλή είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου στις 28 Φεβρουαρίου, ζητώντας την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή υποστηρίζουν ότι η Εύα Καϊλή πρέπει να αποφυλακιστεί, όπως έγινε πρόσφατα με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Βασικό επιχείρημα των συνηγόρων της είναι ότι έχει ένα μικρό παιδί και πρέπει να βρίσκεται κοντά του.

Εξάλλου, στις 28 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε ενώπιον του Εφετείου και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, αιτούμενος την αποφυλάκισή του. Το Εφετείο Βρυξελλών αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισης για τον Ταραμπέλα κατά ένα μήνα.

Σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ιταλία βρίσκεται και ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, που ερευνάται επίσης για το ίδιο σκάνδαλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ