ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Τα τρένα πηγαίνουν στα κουτουρού, λες κι είμαστε στην εποχή Τρικούπη

Κουτσούμπας: Τα τρένα πηγαίνουν στα κουτουρού, λες κι είμαστε στην εποχή Τρικούπη
«Δεν είναι ατύχημα, δεν είναι δυστύχημα, είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι μοναδική εγγύηση για να μην κουκουλωθεί η υπόθεση είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα.

«Το ΚΚΕ το δικό του μερίδιο ευθύνης το συναισθάνεται και το αναλαμβάνει. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην θαφτεί η υπόθεση, για να σπάσουμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς, που παρακολουθούμε τόσες μέρες από τις τηλεοράσεις μας και μας έχει εξοργίσει όλους», είπε και επέκρινε τα κόμματα που κυβέρνησαν.

«Ο κουραστικός και αποκρουστικός τσακωμός σας αυτές τις μέρες με τον ΣΥΡΙΖΑ κύριοι της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για το πότε “κόλλησε και πότε ξεκόλλησε” η κάθε σύμβαση, δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Όλοι σας, δηλαδή, λέτε ότι τα κάνατε περίπου σωστά, οι εργολάβοι έφαγαν και ξαναέφαγαν, αλλά το αποτέλεσμα, αυτό που έμαθε όλος ο κόσμος με τον πιο τραγικό τρόπο, είναι ότι εν έτει 2023, στην εποχή της ψηφιοποίησης, τα τρένα πηγαίνουν στα κουτουρού και με προφορικές οδηγίες από τον ασύρματο, λες και είμαστε στην εποχή του Τρικούπη. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ηλεκτρονικοί και τα τρένα χειροκίνητα», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν είναι ατύχημα, δεν είναι δυστύχημα, είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και αναφέρθηκε στις κατά καιρούς παρεμβάσεις του ΚΚΕ περί χρόνιας υποχρηματοδότησης, κατάτμησης του σιδηροδρομικού έργου σε πολλά κομμάτια κλπ. που αγνόησαν, όπως είπε- οι κυβερνήσεις, οι διοικήσεις του ΟΣΕ και η ιταλική εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ