ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο», λέει η ΝΔ για τις δηλώσεις Αραχωβίτη

«Ο Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο», λέει η ΝΔ για τις δηλώσεις Αραχωβίτη
Σημείωνεται ότι «ο κ. Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο. Καμία έκπληξη» ΙΝ ΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Βολές» εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δήλωση του Σταύρου Αραχωβίτη για το ζήτημα των συμμαχιών. 

Ο κ. Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο, απάντησε ότι «αν ο κύριος Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε σε βασικά σημεία στο στόχο μας στη μετακλογική συνεργασία, όλα τα συζητάμε».

«Ο κ. Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο. Καμία έκπληξη. Έτσι κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια. Είχε το πρωτότυπο, στο πρόσωπο του κ. Βελόπουλου ψάχνει για αντίγραφο. Καλή τύχη», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Αραχωβίτης προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στο apela.gr την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, όταν και ερωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο βουλευτής απάντησε:

«Με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με τις δυνάμεις οι οποίες θεωρούν ότι το σύστημα Μητσοτάκη πρέπει να τελειώσει εδώ. Αν ο κύριος Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε ότι σε βασικά σημεία στο στόχο μας στη μετακλογική συνεργασία, όλα τα συζητάμε».

Δείτε την απάντησή του στο 24:19

Να σημειωθεί, ότι διευκρινήσεις σχετικά με το σχόλιό του αυτό, ο κ. Αραχωβίτης είχε σπεύσει να δώσει μετά από «πυρά» που δέχθηκε από το ΚΚΕ, αναφέροντας ότι η απάντησή του «ήταν καταφανώς αφοριστική», στο οποίο, δε, απηύθηνε και ερώτημα για το «εάν θα συμμετάσχει στο προοδευτικό μέτωπο».

Αναλυτικά η απάντηση του Σταύρου Αραχωβίτη

«Προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό. Η απάντηση μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική. Προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν.

Απορίας άξιο είναι πως μόνο η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ κατάφερε να το δει ως «προοδευτική δύναμη». Ενώ άπαντες αντιλήφθηκαν το νόημα των λεγομένων μου, η Ν.Ε Λακωνίας προτίμησε τον δρόμο της διαστρέβλωσης για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι το ΚΚΕ ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις που προφανώς δεν ανήκει το κόμμα του κ. Βελόπουλου, το ερώτημα - κάλεσμα παραμένει: Θα συμμετάσχει στο προοδευτικό μέτωπο όπως επιτάσσει η απλή αναλογική που μαζί ψηφίσαμε;»

Επισημαίνεται πως, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είχε κατηγορήσει πως ο βουλευτής με τη συνέντευξή του «ξεκαθάρισε με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η «προοδευτική συμμαχία» που θα οδηγήσει σε «προοδευτική κυβέρνηση», αφού εκτός από το ΠΑΣΟΚ σε αυτή χωράει ακόμα και το κόμμα του Βελόπουλου».

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ

«Ο Στάυρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας, πρώην υπουργός και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 28/2, κάλεσε σε κοινό εκλογικό μέτωπο όλες τις δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις με στόχο την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση «Μητσοτάκης ΑΕ».

Με τη βοήθεια του δημοσιογράφου ξεκαθάρισε με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η «προοδευτική συμμαχία» που θα οδηγήσει σε «προοδευτική κυβέρνηση», αφού εκτός από το ΠΑΣΟΚ σε αυτή χωράει ακόμα και το κόμμα του Βελόπουλου.

Συμπέρασμα: στο «προοδευτικό μέτωπο» για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωράνε όλοι, ίσως ακόμα και η ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη.

Τα παραπάνω μαζί με τόσα άλλα δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο «έτοιμος» από κάθε άλλη φορά να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για να υπηρετήσει το σύστημα, γιατί τώρα έχει πείρα.

Δεν είναι μόνο οι νόμοι που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους εφαρμόζει η ΝΔ, όπως για τους πλειστηριασμούς, για την απελευθέρωση της ενέργειας, το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, το κόψιμο των συντάξεων κ.α. Τους συνδέουν ακόμα βαθύτεροι δεσμοί που αφορούν τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου… βρέξει χιονίσει. ΚΚΕ δυνατό παντού, για να μην αφήσουμε το σύστημα να «αναπνεύσει» και να ανασάνουμε εμείς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ