ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική κόντρα για τους αποσπασμένους υπαλλήλους της ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική κόντρα για τους αποσπασμένους υπαλλήλους της ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για τους αποσπασμένους υπαλλήλους της ΡΑΣ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απόσπαση των δύο διοικητικών υπαλλήλων έχει πλέον αρθεί μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αναγκάστηκε να άρει την απόσπαση (…) παρότι μέχρι θες τη δικαιολογούσε», με την Κουμουνδούρου να απαντά ότι οι υπάλληλοι ζήτησαν οικειοθελώς την επιστροφή τους «προκειμένου να συμβάλλου στο δύσκολο έργο της διαλεύκανσης των αιτιών του ατυχήματος από την Αρχή».

Ειδικότερα η ΝΔ αναφέρει ότι «μετά τις αποκαλύψεις για απόσπαση της αναπληρώτριας εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και μιας ακόμη υπαλλήλου στο γραφείο του κ. Ραγκούση από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, ενώ την ίδια στιγμή κατήγγειλε έλλειψη προσωπικού στη ΡΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να άρει την απόσπαση της κας Καραγιάννη, παρότι μέχρι χθες τη δικαιολογούσε».

Συνεχίζει σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κατήγγειλε, δηλαδή, κάτι στο οποίο συνέβαλε να συμβεί. Καλοδεχούμενη η απόφαση για άρση της απόσπασης. Αλλά πριν από την εύκολη κριτική και τις δηλώσεις ότι "όλα λειτουργούσαν καλά και χάλασαν επί κυβέρνησης ΝΔ", ας αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες για τις χρόνιες παθογένειες και για το αν η ΡΑΣ επιτέλεσε και σε ποιο βαθμό τον εποπτικό της ρόλο. Οι πολίτες ζητούν αλήθειες και όχι υπεκφυγές και υποκρισία».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «μετά την εθνική τραγωδία, οι δυο διοικητικοί υπάλληλοι που ήταν νομίμως αποσπασμένοι από την ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν οικειοθελώς την άρση της απόσπασής τους προκειμένου να συμβάλλουν στο δύσκολο έργο της διαλεύκανσης των αιτιών του ατυχήματος από την Αρχή».

«Γνωρίζουμε ότι είναι αδιανόητο στη ΝΔ να κατανοήσει μια τέτοια πρωτοβουλία. Γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ίδιοι», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι στελέχη της ΝΔ, «όπως ο διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος Νίκος Ρωμανός βγαίνουν στα ΜΜΕ και εκστομίζουν φράσεις όπως ‘’βαρεθήκαμε να επαναλαμβάνουμε συλλυπητήρια για τους θανόντες’’».

«Ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου κα Καραγιάννη, αποφασίζει άρση της απόσπασής της προκειμένου να συνδράμει στη προσπάθεια της ΡΑΣ. Αυτή είναι η διαφορά μας,

Η αξιωματική αντιπολίτευση διερωτάται μάλιστα αν «εκτός από τοξική προπαγάνδα, αυτές τις ημέρες έχει περάσει από το μυαλό της ηγεσίας της ΝΔ να πράξουν το ίδιο και τα δικά τους αποσπασμένα στελέχη σε δημόσιες συγκοινωνίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ