ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση υπουργείου Εσωτερικών – ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Αντιπαράθεση υπουργείου Εσωτερικών – ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανικανότητα διοργάνωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας και το υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως καθιστά το ΑΣΕΠ αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σφοδρά πυρά κατά του υπουργείου Εσωτερικών εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, καταγγέλλοντας πως σε 17 ερωτήσεις θα θεωρηθούν ορθές όλες οι απαντήσεις, λόγω προβλήματος στα φωτοτυπικά μηχανήματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι ο ΑΣΕΠ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τον καταστήσει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.

Ειδικότερα, σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, πρώην γγ του υπουργείου Διοικητής Ανασυγκρότησης, καλούν τον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όσα «κωμικοτραγικά» συνέβησαν στον διαγωνισμό και να ζητήσει συγγνώμη στους χιλιάδες υποψηφίους.

«Βγείτε και παραδεχθείτε ότι είστε ανίκανοι να διοργανώσετε ακόμη και μια στοιχειώδη διαγωνιστική διαδικασία», «Ή μήπως φταίμε όλοι μαζί κ. Βορίδη;», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Εσωτερικών, απαντά ότι ο διαγωνισμός οργανώθηκε με απόλυτη ευθύνη του Α.Σ.Ε.Π. και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών και πως αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του, στην προσπάθειά του να καταστήσει το ΑΣΕΠ αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.

«Δεν θα καταστήσουμε αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαραθέσεως τις επιλογές της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και θα καλούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πράξει το ίδιο, αν δεν κατανοούσαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική του ταυτότητα», αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ