ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη

Κουτσούμπας: Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη
Κάλεσε τον εργατικό και τον λαϊκό κόσμο να μετατρέψει την οργή σε «απόφαση ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά αυτές τις τραγωδίες» EUROKINISSI

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να επιτρέψει να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να τη βγάλει φτηνά η πολιτική που εξοντώνει, δολοφονεί», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς.

Επέρριψε ευθύνες σε όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και απέδωσε το δυστύχημα στο «κυνήγι του κέρδους που κυριαρχεί παντού και δολοφονεί» συμπληρώνοντας πως δεν φταίει ούτε η κακιά ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, ούτε η κακιά στιγμή.

Ο κ. Κουτσούμπας δεσμεύθηκε πως το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να φτάσει αυτή τη φορά «το μαχαίρι στο κόκκαλο».

«Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές ευθύνες όπου υπάρχουν, όλες! Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν», σημείωσε.

Κάλεσε τον εργατικό και τον λαϊκό κόσμο να μετατρέψει την οργή σε «απόφαση ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά αυτές τις τραγωδίες».

Ανέφερε ακόμη, ότι όλα τα κόμματα του «συστήματος» προσπαθούν μεθοδικά να «θαφτούν οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο 57 συνανθρώπων μας» και επισήμανε ότι «οι αιτίες είναι: η περιβόητη "απελευθέρωση" της αγοράς με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, η εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών, ο τεμαχισμός του ΟΣΕ και η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων κομματιών του, η τεράστια υποστελέχωση σε προσωπικό και οι τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας και υποδομές του κρατικού ΟΣΕ».

Είπε ότι όλα αυτά έχουν αναδειχθεί διαχρονικά από τους βουλευτές του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή και πρόσθεσε ότι οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων «δεν εισακούστηκαν, επειδή η ασφάλεια αντιμετωπίζεται σαν κόστος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ