ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιφυλάξεις Καλογιάννη σε διατάξεις νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα ενέργειας, υδάτων και αποβλήτων

Επιφυλάξεις Καλογιάννη σε διατάξεις νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα ενέργειας, υδάτων και αποβλήτων
Το επίμαχο νομοσχέδιο πήρε παράταση για την επόμενη εβδομάδα καθώς κρίθηκε ότι απαιτούνται περισσότερες ημέρες συζήτησης ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ/EUROKINISSI

Επιφυλάξεις για διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε στη Βουλή ο γαλάζιος βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατά τη συζήτηση στη Βουλή διατύπωσε ενστάσεις στα άρθρα που προβλέπουν ότι οι φορείς διαχείρισης ενέργειας, υδάτων και αποβλήτων θα εποπτεύονται από κοινή Ρυθμιστική Αρχή, υποστηρίζοντας πως ενέργεια και ύδατα είναι δύο αγαθά που έχουν διαφορετικές εμπορικές προσεγγίσεις και «αλληλοσυγκρουόμενες στοχεύσεις».

Στην παρέμβασή του ο κ. Καλογιάννης ανέφερε πως η αρμοδιότητα της διαχείρισης των υδάτων πρέπει να περάσει στις αρμοδιότητες του υπουργείου και πως «μια Ρυθμιστική αρχή θα καλούνταν καθημερινά να σταθμίσει τα δύο αυτά αγαθά θέτοντας εν αμφιβόλω την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας».

Το επίμαχο νομοσχέδιο επρόκειτο να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια αύριο Τρίτη, ωστόσο, πήρε παράταση για την επόμενη εβδομάδα καθώς κρίθηκε ότι απαιτούνται περισσότερες ημέρες συζήτησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ