ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδίδεται στην Ελλάδα ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού - Επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου

Εκδίδεται στην Ελλάδα ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού - Επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου
Ο Τσαβούσογλου ενημέρωσε τον Δένδια για τη θετική έκβαση του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση στην Ελλάδα Έλληνα πολίτη INTIME / Δελτίο τύπου / POOL

Τηλεφώνημα από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δέχτηκε σήμερα, Τρίτη (14/3) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Τσαβούσογλου «τον ενημέρωσε για τη θετική έκβαση του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση στην Ελλάδα Έλληνα πολίτη, πατέρα ενός από τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για τη θετική και άμεση απάντηση της Τουρκίας. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης», προστίθεται στην ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει στην Ελλάδα και μάλιστα με φαστ τρακ διαδικασίες τον κατάδικο που έχασε το γιο του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και βρίσκεται σε τουρκικές φυλακές, εξέφρασε την Τρίτη (7/3) ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο συγκεκριμένος κατάδικος, θα έρθει να εκτίσει την ποινή του στη χώρα μας.

Όλα ξεκίνησαν, όταν αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνήσει με τον Σοϊλού με αντικείμενο συζήτησης την έκδοση του συγκριμένου ατόμου στην Ελλάδα.

Εξήγησε μάλιστα στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, πόσο σημαντικό θα ήταν για την οικογένεια του νεκρού παιδιού, να γνωρίζει ότι ο πατέρας θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Σοϊλού ζήτησε λίγο χρόνο να το συζητήσει με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να επικοινωνήσει εκ νέου με τον κ. Θεοδωρικάκο και να του ανακοινώσει ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να εκδοθεί στη χώρα μας.

Οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τρέχουν και αναμένεται το αποτέλεσμά τους σε μικρό χρονικό διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ