ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη επίσκεψη Δένδια στον Καναδά για συνομιλίες με την ομόλογό του

Επίσημη επίσκεψη Δένδια στον Καναδά για συνομιλίες με την ομόλογό του
Κατά την παραμονή του στην καναδική πρωτεύουσα, ο υπουργός Εξωτερικών και η Καναδή ομόλογός του, Mélanie Joly, καθώς και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα έχουν συνομιλίες INTIME / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στον Καναδά θα μεταβεί σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα, κατά το διάστημα 14 – 15 Μαρτίου 2023.

Κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, οι συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών με την Καναδή ομόλογό του αναμένεται να καλύψουν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, τη συνεργασία των δύο χωρών εντός διεθνών οργανισμών, την προσήλωση αμφότερων κρατών σε κοινές αρχές και αξίες και ζητήματα σχετικά με την ελληνική ομογένεια στον Καναδά ως συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την παραμονή του στην καναδική πρωτεύουσα, ο υπουργός Εξωτερικών και η Καναδή ομόλογός του, Mélanie Joly, καθώς και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα έχουν συνομιλίες κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου, περί ώρα 08:45 (τοπική ώρα).

Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα μεταβούν στο Μόντρεαλ.

Κατά την παραμονή τους εκεί, ο κ. Δένδιας και η Καναδή ομόλογός του θα παρακαθήσουν σε γεύμα που θα παραθέσουν προς τιμήν τους ομογενειακές οργανώσεις του Καναδά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, θα επισκεφθεί το Κέντρο Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και το ελληνικό σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης».

Έπειτα, περί ώρα 14:45 (τοπική ώρα), οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί μαζί με την Καναδή υπουργό Εξωτερικών τον ελληνο-ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά, κ. κ. Σωτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ