ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Ανοχή σε αντισυνταγματικές πρακτικές από την κυβέρνηση

Κουμουτσάκος: Ανοχή σε αντισυνταγματικές πρακτικές από την κυβέρνηση
Γιώργος Κουμουτσάκος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επικίνδυνο κλίμα ανοχής σε αντισυνταγματικές πρακτικές, σε έναν εθισμό αυταρχικού βολονταρισμού καλλιεργεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» κινείται στα όρια του Συντάγματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε πως «με τη δήλωσή του ουσιαστικά ο κ. Φίλης έθεσε υπό αμφισβήτηση το άρθρο 11 του Συντάγματος που αναφέρεται στην ελευθερία και στο δικαίωμα του “συνέρχεσθαι”».

Πρόσθεσε ακόμη πως «επιβάλλεται σε όλους μας η δημοκρατική εγρήγορση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια διεύρυνσης της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα του κόμματος σε ολόκληρη την κοινωνία γίνεται επιτακτικό «προκειμένου μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα οριστικά έξω από την κρίση».

Σχολιάζοντας τέλος τις αλλαγές στα εργασιακά, σημείωσε ότι οι προτάσεις των δανειστών για ομαδικές απολύσεις είχαν τεθεί και επί κυβερνήσεως ΝΔ «αλλά ποτέ δεν έγινα δεκτές», ενώ αντίθετα εξέφρασε την ανάγκη αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ