ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα καραβάκια θα πηγαίνουν, αλλά δεν θα αποβιβάζουν» λέει ο Κικίλιας για το «Ναυάγιο» Ζακύνθου

«Τα καραβάκια θα πηγαίνουν, αλλά δεν θα αποβιβάζουν» λέει ο Κικίλιας για το «Ναυάγιο» Ζακύνθου
Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας ΑΠΕ/ΜΠΕ

«Πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών» είπε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την εκ νέου απαγόρευση πρόσβασης που εισηγήθηκε ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου

Ο υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε, ότι «τα καραβάκια θα πηγαίνουν αλλά δεν θα αποβιβάζουν και οι τουρίστες δεν θα κολυμπάνε προς την παραλία. Έγινε χθες σύσκεψη και με βάση την εισήγηση του καθηγητή Λέκκα θα κλείσει το Ναυάγιο λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιστημονικά δεδομένα του ΟΑΣΠ δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο» διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας. Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνεται εκτίμηση της κατάστασης κάθε έξι μήνες και έπειτα από νέες επιτόπιες αυτοψίες.

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε κατολισθήσεις, αποτέλεσμα της σεισμικής δραστηριότητας, στην περιοχή.

«Κατά την άποψή μου είναι σωστή η εισήγηση του κ. Λέκκα. Το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για άλλη μια φορά ο τουρισμός θα στηρίξει την ελληνική οικονομία, είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας, ο βασικός λόγος που είχαμε ανάπτυξη το 2022 ήταν και ο ελληνικός τουρισμός δήλωσε με αφορμή την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. «Οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, δεν τελειώνουν» πρόσθεσε.

Τέλος, έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στο 10% ως αφίξεις ταξιδιωτών για το 2023 με βάση εκτιμήσεις από τη διεθνή Έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ