ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην ερώτηση «αν σήμερα είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ 5,1%, το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1%, οι ΑΝΕΛ με 2,3%, το Ποτάμι με 2% και 1,2% η Λαϊκή Ενότητα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Το 52,6% των ερωτηθέντων απαντά πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της έναντι 35,5% που τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 29,1% θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 28,5% του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Τέλος, το 58,9% των ερωτηθέντων θεωρούν «απαραίτητη ή μάλλον απαραίτητη» τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ το 35,7% τη θεωρεί «περιττή ή μάλλον περιττή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ