ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά διευρυμένο κατάλογο προσώπων προς ακρόαση σην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΠΑΣΟΚ: Ζητά διευρυμένο κατάλογο προσώπων προς ακρόαση σην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Η είσοδος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επί της Χαριλάου Τρικούπη ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Εξαιρετικά περιορισμένος είναι για το ΠΑΣΟΚ ο κατάλογος των προσώπων που έχουν κληθεί προς ακρόαση την προσεχή Δευτέρα (20/3), στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ζητά διεύρυνση της σχετικής λίστας.

Στην επιστολή που υπογράφουν η Ευαγγελία Λιακούλη και ο Χάρης Καστανίδης ζητείται, πλην των πολιτικών προσώπων που έχουν διατελέσει υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών να κληθεί το σύνολο της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου, ο επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παραιτηθέντες και ορισθέντες μεταβατικοί, ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της HellenicTrain, καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ.

Πάντως, όλα τα κόμματα έχουν υποβάλλει προτάσεις για κλήση περισσότερων προσώπων.

Η επιστολή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς τον Θανάση Μπούρα.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, καλούνται προς ακρόαση στην επικείμενη συνεδρίαση (20/3/2023) της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μόνον οι διατελέσαντες υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, που σχετίζονται με την υπογραφή και εκτέλεση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, καθώς και ο μεταβατικός σήμερα υπουργός.

Η πρόσκληση είναι, περιέργως πως, εξαιρετικά περιοριστική και δεν συμβάλλει στην ενδελεχή έρευνα και αποκάλυψη της αλήθειας. Κρίσιμα πρόσωπα και θεσμοί, που λόγω της θέσης τους και της ευθύνης τους στη διαχείριση των σιδηροδρόμων οφείλουν να προσέλθουν και να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής, δεν καλούνται.

Κατόπιν αυτών, κρίνουμε επιβεβλημένη την πρόσκληση και ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά τη συνεδρίαση της 20ης Μαρτίου 2023, πλην των ήδη κληθέντων και των παρακάτω:

  1. Το σύνολο της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  2. Την επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.
  3. Τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παραιτηθέντες και ορισθέντες μεταβατικούς.
  4. Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της HellenicTrain.
  5. Τους εκπροσώπους του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ».

Την ακρόαση επιπλέον προσώπων «κλειδιά» στον σιδηρόδρομο έχουν ζητήσει μέλη και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, δηλαδή, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΚΚΕ, του ΜΕΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης.

Αιτήματα των πολιτικών κομμάτων για την διεύρυνση του καταλόγου ακρόασης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Αιτήματα των πολιτικών κομμάτων για την διεύρυνση του καταλόγου ακρόασης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ