ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate - Εύα Καϊλή: Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα αποφυλάκισής της

Qatar Gate - Εύα Καϊλή: Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα αποφυλάκισής της
Σύμφωνα με το Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΣΟΜΩΚΟΣ Α.Ε/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη της έφεσής της στην υπόθεση του Qatar Gate. «Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ' τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης», δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα και με τη Le Soir που αποκάλυψε πρώτη την υπόθεση, η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή παρατάθηκε κατά δύο μήνες, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Βρυξελλών για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Εύα Καϊλή είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου στις 28 Φεβρουαρίου, ζητώντας την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή υποστηρίζουν ότι η Εύα Καϊλή πρέπει να αποφυλακιστεί, όπως έγινε πρόσφατα με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Βασικό επιχείρημα των συνηγόρων της είναι ότι έχει ένα μικρό παιδί και πρέπει να βρίσκεται κοντά του.

Υπενθυμίζεται πως σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ιταλία βρίσκεται και ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, που ερευνάται επίσης για συμμετοχή στην ίδια υπόθεση.

Ταυτόχρονα απορρίφθηκε η προσφυγή και του Μαρκ Ταραμπέλα κατά της προσωρινής κράτησης που του είχε επιβληθεί από το Εφετείο των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρει το Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπεράσπιση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα για την ανατροπή της απόφασης του Εφετείου, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας απέρριψε τα τέσσερα επιχειρήματα που παρουσίασαν οι δικηγόροι του Βέλγου Ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου, σε μια επιχείρηση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών του Βελγίου, ενώ ο Μαρκ Ταραμπέλα αρκετές ημέρες αργότερα - αν και το όνομά του είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Qatar Gate από τις 10 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ