ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για τη ΡΑΣ: Χρησιμοποίησε την Αρχή με κομματικά κριτήρια

Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για τη ΡΑΣ: Χρησιμοποίησε την Αρχή με κομματικά κριτήρια
Eurokinissi

Για μικροκομματική αξιοποίηση του πορίσματος της ΡΑΣ για τους σιδηρόδρομους για το δυστύχημα στα Τέμπη κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκπρόσωπο του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την ανεξάρτητη αρχή «εντελώς κομματικά» τοποθετώντας με πρόταση του κ. Σπίρτζη στη θέση του προέδρου και αντιπροέδρου «πρόσωπα άσχετα με τους σιδηρόδρομους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κα Τσαπανίδου αξιοποιούν μικροκομματικά ένα πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων το οποίο ήρθε εκ των υστέρων να θέσει ζητήματα ασφαλείας που εμπίπτουν στον εποπτικό της ρόλο, ενώ αν είχε διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα, είχε αρμοδιότητα και υποχρέωση να δράσει εγκαίρως.

Πρόκειται για την Αρχή, που αντί να λειτουργεί ανεξάρτητα, τη χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ εντελώς κομματικά. Με πρόταση Σπίρτζη, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Βουλής, τοποθέτησαν στη θέση της Προέδρου, πρόσωπο που δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον σιδηρόδρομο.

Άσχετο με τον σιδηρόδρομο ήταν και το πρόσωπο που τοποθετήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου, προφανώς με βάση την ενδοκυβερνητική ποσόστωση, αφού προερχόταν από τους ΑΝΕΛ.

Είναι η Αρχή, η οποία από τη μια διαμαρτυρόταν για υποστελέχωση και από την άλλη έδινε έγκριση στην απόσπαση δύο υπαλλήλων, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο γραφείο του κ.Ραγκούση αντίστοιχα. Και με όλα αυτά έχει το θράσος η κα Τσαπανίδου να μιλάει για ρουσφέτια. Η κοινωνία απαιτεί αλήθειες και απόδοση ευθυνών. Κάποιοι επιμένουν σε παλαιοκομματικές πρακτικές ενός «βαθέως κράτους» που πρέπει να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν. Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου θα γίνει λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παρατηρήσεις των ειδικών, με ενδελεχείς ελέγχους σε όλους τους τομείς και με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Είναι ώρα να λυθούν προβλήματα του παρελθόντος κι όχι ώρα κομματικών καυγάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ