ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Ανύπαρκτο το θέμα των Τσάμηδων (vid)

Κοτζιάς: Ανύπαρκτο το θέμα των Τσάμηδων (vid)
Το επίμαχο πανό που αναρτήθηκε στο γήπεδο της Λανς, στην αναμέτρηση Αλβανίας-Ελβετίας για το Euro 2016 REUTERS/Darren Staples Livepic

Ανύπαρκτο χαρακτηρίζει το θέμα των Τσάμηδων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις των ελληνικών Αρχών για το θέμα που προέκυψε με το πανό που ανέβηκε από Αλβανούς οπαδούς και κατηγορεί την Ελλάδα για γενοκτονία στην Τσαμουριά.

Ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε απάντηση στην αλβανική πρόκληση κατά της Ελλάδας στο Euro 2016, όπου ομάδα φιλάθλων που καθόταν στις εξέδρες των Αλβανών οπαδών, ανήρτησε πανό στα αγγλικά με τη φράση: "Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα".

Ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στο Mega εκτίμησε ότι ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να τορπιλίσουν τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης της χώρας μας με την Αλβανία και ότι προσπαθούν να «ανεβάσουν» το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων.

«Ορισμένοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία καλού κλίματος» ανέφερε και τόνισε: «Είναι απορίας άξιο πως, με αυτά τα μέτρα ασφαλείας, κατάφεραν να περάσουν το πανό στο γήπεδο».

«Η UEFA το κατέβασε αμέσως και δεν άφησε να παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Χθες η πρέσβης μας στη Βέρνη έκανε άμεσες ενέργειες για να μην επαναληφθεί τέτοιο θέμα. Έγιναν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία για λόγους και ασφάλειας των παιχνιδιών, αλλά και στην αλβανική κυβέρνηση» σημείωσε ο υπουργός.

«Δεν υπάρχει γενοκτονία, ασφαλώς και δεν υπάρχει τσαμικό ζήτημα. Αυτοί οι τσάμηδες που μιλούν για Τσαμουριά είναι απομονωμένοι στην Αλβανία. Κατά την επίσκεψή μου εκεί, τέσσερις φορές ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επανέλαβε ότι η χώρα του είναι πιστή στη συμφωνία και αναγνωρίζει τα σύνορα», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

Διαβάστε ακόμη:

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Αλβανίας από αλβανική πρόκληση στο Euro 2016

Αλβανική πρόκληση κατά Ελλάδας στο EURO - Οι κίνδυνοι για την ομάδα τους

Επεισοδιακή υποδοχή Κοτζιά στην Αλβανία από Τσάμηδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ