ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση υφυπουργού Μεταφορών με σταθμάρχη Λάρισας - «Διασυρμός» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση υφυπουργού Μεταφορών με σταθμάρχη Λάρισας - «Διασυρμός» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με το «κέντρο τηλεδιοίκησης» EUROKINISSI / ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Το σταθμαρχείο Λάρισας, εκεί όπου το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, φέρονται να εκτυλίχθηκαν σοβαρές παραλείψεις που οδήγησαν και στην τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, επισκέφτηκε τη Δευτέρα (20/3) ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με το «κέντρο τηλεδιοίκησης», ενώ από την πλευρά του ο σταθμάρχης Λάρισας υποστήριξε ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση και όλα λειτουργούσαν σε τοπικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι «...δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε εντός της Βουλής ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία. Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ στο σταθμαρχείο Λάρισας να δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας, το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί και λειτουργούσε και την νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε».

Αντίθετα, καταπέλτης ήταν ο σταθμάρχης Λάρισας που πήρε τον λόγο και είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή έχουμε μία χάραξη δρομολογίου από την είσοδο του σταθμού μέχρι την έξοδο. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 από την έξοδο του σταθμού και 1,5 με 2 από το νότιο τμήμα. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ. Βγήκε εντελώς εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019. Από το 2019 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί».

Λίγο πριν το τέλος παρουσίασης της διαδικασίας, πήρε τον λόγο ξανά ο υφυπουργός, μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για το αν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση και είπε πως «η τηλεδιοίκηση όπως έχουμε πει θα είναι έτοιμη περίπου τέλος Σεπτεμβρίου, όμως αυτό το σύστημα, είναι αρκετό για να προλάβει ένα τέτοιο δυστύχημα».

ΣΥΡΙΖΑ: On camera διασυρμός Παπαδόπουλου

Την ίδια ώρα, για διασυρμό του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, σε απευθείας μετάδοση για τη «δήθεν» τηλεδιοίκηση στη Λάρισα κάνουν λόγο στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως το πρωί της Δευτέρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Γιώργος Γεραπετρίτης τους καλούσε να πάνε όλοι μαζί στη Λάρισα να δουν την τηλεδιοίκηση που «δήθεν υπάρχει».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως δίπλα από το χώρο που έκανε αυτοψία ο Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα υπάρχει η τηλεδιοίκηση.

Τελικά, το απόγευμα έστειλε τον υφυπουργό, κ. Παπαδόπουλο στη Λάρισα να επιβεβαιώσει την ύπαρξη τηλεδιοίκησης, αλλά ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε σε μια «δυσάρεστη» έκπληξη, κατά την Κουμουνδούρου.

«Οι σταθμάρχες που ήταν δίπλα του τον διέψευσαν on camera διευκρινίζοντας ότι ο τοπικός πίνακας χειρισμού για την είσοδο και έξοδο του σταθμού και δεν είναι τηλεδιοίκηση, και πως αυτή όντως λειτουργούσε ως το 2019 και ρύθμιζε την κυκλοφορία τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ Ημαθίας. Τι άλλο πρέπει να συμβεί, πόσες ακόμη αποδείξεις, έγγραφα και μαρτυρίες χρειάζονται για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλει την μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα; Ως εδώ», καταλήγουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ