Σταϊκούρας: Ρεκόρ πενταετίας στην εμπρόθεσμη καταβολή φόρων
Ανανεώθηκε:
Φορολογική συμμόρφωση επέδειξε το 2022 η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα να κάνει λόγο για ρεκόρ πενταετίας, υπογραμμίζοντας ότι το 83,3% της κοινωνίας μπόρεσε και πλήρωσε εμπροθέσμως όλους τους φόρους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα στα φυσικά πρόσωπα το ποσοστό που κατέβαλλε εμπρόθεσμα τους φόρους του ανήλθε το 2022 στο 75% από το 68% που ήταν το 2018.
«Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει πλαίσιο ρυθμίσεων 120 ή 75 δόσεων που θεσπίζεται με αυτό το σχέδιο νόμου», είπε στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις συντάξεις και την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και πρόσθεσε:
«Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες της εποχής και η Πολιτεία να είναι αρωγός και δίπλα στην κοινωνία. Για αυτό και δημιουργούμε αυτό το πλαίσιο με κανόνες και συγκεκριμένες ρυθμίσεις».
Αναφερόμενος ειδικότερα στο γεγονός ότι οι πολίτες κατέβαλλαν εγκαίρως τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τόνισε ότι αυτό έγινε εξαιτίας των μειώσεων φόρων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απλήρωτοι φόροι 7,3 δισ. ευρώ στο 11μηνο 2022
Εκπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα επιταγών βιβλίων από την ΔΥΠΑ
01:00
ΔΥΠΑ - Ποιους προορισμούς καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού
00:30
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52