ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Πλεύρη στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ»

Επίσκεψη Πλεύρη στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ»
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» Υπουργείο Υγείας

Το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» όπου θα δημιουργηθεί η πρώτη δημόσια δομή Ανακουφιστικής φροντίδας, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Το υπουργείο Υγείας θέσπισε για πρώτη φορά στη χώρα μας σύστημα παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας, ενώ παράλληλα συστήνεται και το Εθνικό Μητρώο ασθενών ανακουφιστικής φροντίδας υγείας.

Στόχος είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.

Αυτό το νέο σύστημα, συνδυαστικά με τις λοιπές υφιστάμενες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εστιάζει και εξυπηρετεί τις εξειδικευμένες ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε ειδικότερα μετά την επίσκεψη ότι:

«Η χώρα μας έχει αποκτήσει πλαίσιο ανακουφιστικής φροντίδας και πλέον πρέπει να αποκτήσει και τις δομές. Θέλουμε το Σπηλιοπούλειο «η Αγία Ελένη» να είναι η πρώτη δημόσια δομή για ανακουφιστική φροντίδα, ώστε οι συνάνθρωποι μας να μπορούν να έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται όταν βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η ανακουφιστική φροντίδα απευθύνεται σε πάνω από 300.000 άτομα. Ήδη έχουν αναπτυχθεί κάποιες ιδιωτικές δομές. Τώρα δημιουργείται και το πλαίσιο για να το επεκτείνουμε σε όλα τα επίπεδα. Το Σπηλιοπούλειο θα υπάρξει υπόδειγμα στην πορεία, μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ