ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας
Ο Νίκος Δένδιας με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς Intime

Τους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βελιγράδι την Τετάρτη, όπου είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας μίλησε στους δημοσιογράφους τονίζοντας πως «είχε την ευκαιρία ενός εκτεταμένου διαλόγου με τον Σέρβο πρόεδρο», ενώ συμπλήρωσε ότι «η ατζέντα της Ελλάδας περιέχει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλκανική χερσόνησο»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια

Είχαμε σήμερα μια εκτεταμένη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vučić, τον οποίο ευχαριστώ για το γεύμα που παρέθεσε. Η συζήτηση αναφερόταν κυρίως στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, μετά την τελευταία συμφωνία.

Επίσης, του μετέφερα τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, και είχαμε την ευκαιρία ενός εκτεταμένου διαλόγου για το πώς θα μπορούσαν τα συμπεράσματα αυτού του Διαλόγου να εφαρμοστούν.

Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας, ένας συνομιλητής ο οποίος έχει έναν ρόλο να παίξει με μια πολύ περιορισμένη, αλλά πολύ σημαντική ατζέντα: τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλκανική χερσόνησο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ