ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση εκλογή του ΠτΔ από το λαό και αυξημένες αρμοδιότητες, προτείνει ο Αβραμόπουλος

Άμεση εκλογή του ΠτΔ από το λαό και αυξημένες αρμοδιότητες, προτείνει ο Αβραμόπουλος
Eurokinissi

Πιο αναγκαία από ποτέ είναι η συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος εκτιμά ότι «πλέον υπάρχει η συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της κοινωνίας».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστηρίζει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό προτείνοντας, μάλιστα, να του δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες, λόγω «της κρισιμότητας των περιστάσεων».

«Παραμένω συνεπής περισσότερο από ποτέ. Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί ισχυρό πολιτειακό παράγοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες κατ’ ελάχιστον από αυτές του Συντάγματος του 1975», αναφέρει στην παρέμβασή του στην Καθημερινή

«Η άμεση εκλογή του Προέδρου θα προσδώσει κύρος στον θεσμό και στο αξίωμα και στη θεσμική τάξη της χώρας. Ο Πρόεδρος πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και συνεκτικά προς όφελος του έθνους όπου απαιτηθεί, σε αρμονική συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα, την κοινωνία και το λαό μας», προσθέτει ο ίδιος.

Ο Έλληνας Επίτροπος καταλήγει λέγοντας ότι: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται Νέο Καταστατικό Χάρτη. Διότι έχουμε μπει πλέον για τα καλά σε νέα μεταπολιτευτική περίοδο. Με την τελευταία πράξη του σκηνικού της τελευταίας δεκαετίας, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην εξουσία, έχει επέλθει σε μεγάλο βαθμό, εκ των πραγμάτων συμφωνία αρχών ως προς τη θέση της χώρας μας στον κόσμο και στην Ευρώπη, πέρα και πάνω από θεμιτές διαφορές και διαφοροποιήσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ