ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Είναι δικαιοσύνη ότι σήμερα θεσπίζεται η φορολόγηση των ευρωβουλευτών

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Είναι δικαιοσύνη ότι σήμερα θεσπίζεται η φορολόγηση των ευρωβουλευτών
INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ικανοποίηση του για τη φορολόγηση των ευρωβουλευτών εξέφρασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος προ ημερών είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχολίασε ότι η κυβέρνηση επέτρεψε να μην φορολογούνται οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην Ελλάδα, παρά τα όσα έλεγαν η ΑΑΔΑΕ και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Έχασε χρόνο και οι ευρωβουλευτές προσέφυγαν στο ΣτΕ.

«Δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε σχετικός νόμος, δεν θα πληρωθούν κάποια λεφτά», ανέφερε για να συμπληρώσει ότι είναι δικαιοσύνη ότι σήμερα θεσπίζεται η φορολόγηση των ευρωβουλευτών, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Επεσήμανε δε, με νόημα πως θα ήταν καλό να γίνει γνωστό ποιοι ευρωβουλευτές από ποια κόμματα δεν πλήρωσαν τους φόρους που ζητούσε η ΑΑΔΕ όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ότι αφορά στις πιθανές συνεργασίες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι το κόμμα του θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο για την πρωθυπουργία, το οποίο δεν θα είναι τεχνοκράτης. Ως προϋποθέσεις για συνεργασία, έθεσε μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, την κατάργηση του άρθρου 10 του νέου νόμου στο ΕΣΥ που "ιδιωτικοποίησε και διέλυσε τη δημόσια υγεία", όπως είπε, το πλαφόν στη λιανική τιμή το ρεύματος, τη στήριξη στις ανεξάρτητες αρχές και τη δικαιοσύνη.

«Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή», υπογράμμισε και σχολίασε: «Αφού όλοι θέλουν να συγκυβερνήσουν μαζί μας, μπορεί ο κόσμος να ψηφίσει απευθείας ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαχειρίστηκε το Μάτι, μια κυβέρνηση των Τεμπών και το ΠΑΣΟΚ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ