ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Τα έργα που καθυστερούν θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα

Σκυλακάκης: Τα έργα που καθυστερούν θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκύλακάκης στη Βουλή ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Κατά προτεραιότητα έλεγχο σε έργα που καθυστερούν να εκτελούνται προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Εξήγησε ότι έως τώρα, οι έλεγχοι στα έργα ή τις συμβάσεις που έχουν δημοσιονομική δαπάνη, δεν λάμβαναν επαρκώς υπόψη το χρόνο καθυστέρησης των έργων, ειδικά το χρόνο καθυστέρησης στην υλοποίηση των συμβάσεων.

«Αυτό, είδαμε, τι τραγικές συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές είχε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η καθυστέρηση ενός έργου αποτελεί και μία βλαπτική εξέλιξη για το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Συνεπώς, πρόσθεσε, υπάρχει λόγος από εδώ και πέρα, κάθε φορά που θα παρατηρείται μια καθυστέρηση τριών τεσσάρων μηνών, ιδίως σε μεγάλα έργα, αυτό να αποτελεί αντικείμενο δημοσιονομικού ελέγχου.

Διευκρίνισε ότι ο έλεγχος αυτός δεν θα γίνεται για να βρεθεί τι έγινε λάθος και καθυστέρησε το έργο, «αλλά διότι η ίδια η καθυστέρηση έχει βλαπτικές δημοσιονομικές επιπτώσεις και πέφτουν έξω τα δημοσιονομικά. Συνεπώς, πρέπει να ελέγχεται κατά προτεραιότητα αυτό το έργο που εμπεριέχει καθυστέρηση σε σχέση με τα υπόλοιπα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ