ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: «Δολοφονία χαρακτήρα» από ΣΥΡΙΖΑ - Η αλήθεια για τα 1,8 εκατ. ευρώ

Παπαθανάσης: «Δολοφονία χαρακτήρα» από ΣΥΡΙΖΑ - Η αλήθεια για τα 1,8 εκατ. ευρώ
O Νίκος Παπαθανάσης Eurokinissi

Αθλιότητα και δολοφονία χαρακτήρα σε βάρος του καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για οφειλές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο κ. Παπαθανάσης μεταβίβασε την περιουσία του σε συγγενείς του προκειμένου να μην την κατασχέσουν.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι «ενώ οι δανειολήπτες αγωνιούν, χρωστά 1,8 εκατ. ευρώ κι έκρυψε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν».

«Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια», τονίζει ο κ. Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης απαντά πως η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία παιδιά του το 2010 του 50% του διαμερίσματος. Προσθέτει πως το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

«Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια» αναφέρει ο κ. Παπαθανάσης.

Προσθέτει πως ουδέποτε έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος του για την συγκεκριμένη υπόθεση, «όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο. Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης. Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως ενώ οι δανειολήπτες αγωνιούν, ο Νίκος Παπαθανάσης «χρωστά 1,8 εκατ. ευρώ κι έκρυψε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν».

Θέτουν ακόμη το ερώτημα εάν ο κ. Παπαθανάσης θα παραμένει στα ψηφοδέλτια του «κόμματος των πάτσηδων ο καταδικασθείς για καταδολίευση».

«Ενώ χιλιάδες δανειολήπτες ζουν καθημερινά την αγωνία για την πρώτη κατοικίας τους και περιπέτειες με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, οι μπαταχτσήδες υπουργοί του κ. Μητσοτάκη προκαλούν με τα χρέη τους και κανείς δεν τους ζητάει να πληρώσουν», υπογραμμίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ και θέτουν τέσσερα ερωτήματα:

  • «Πώς γίνεται μετά τη δικαστική απόφαση να μην έχει γίνει καμία διαδικασία ούτε έφεσης, αλλά ούτε και πλειστηριασμού ή κατάσχεσης;
  • Τα χρέη του κ. Παπαθανάση παραμένουν στην τράπεζα ή έχουν πουληθεί σε fund και μάλιστα με εγγύηση του Δημοσίου;
  • Το δάνειο του κ. Παπαθανάση παραμένει ως έχει ή κουρεύτηκε για να μην χάσει την περιουσία του;
  • Και τέλος μία ερώτηση για τον κ. Μητσοτάκη:

Θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των πάτσηδων τον στρατηγικό κακοπληρωτή κ. Παπαθανάση»;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ