ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Γιατί δεν τολμά να μας πει τι εννοεί με την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Γιατί δεν τολμά να μας πει τι εννοεί με την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

«Βολές» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά από το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις εκλογές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου, ο Αλέξης Τσίπρας, «επανήλθε δυναμικά στην εποχή της δημιουργικής ασφάλειας» και «μιλά με χρησμούς».

«Γιατί, άραγε, δεν τολμά να μας πει συγκεκριμένα τι εννοεί με την «προοδευτική» κυβέρνηση συνεργασίας; Ποιοι θα συμμετάσχουν; Και πόσο προοδευτική θα είναι με τη συμμετοχή κομμάτων που στηρίζουν πρόσωπα καταδικασμένα σε ειδικά δικαστήρια, που καλύπτουν πολιτικά την κομματοκρατία και τη φαυλοκρατία, που επιδιώκουν να ανατιναχθεί το τραπεζικό σύστημα; Η κοινωνία απαιτεί προοπτική, όχι πισωγυρίσματα και παλινωδίες» τονίζει ο κ. Οικονόμου.

Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου οι πολίτες επιστρέφουν το λογαριασμό, στις 22 προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

«Στις 21 Μαΐου οι πολίτες επιστρέφουν το λογαριασμό, στις 22 προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες» είχε σχολιάσει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λιβαδειά αναφορικά με την ημερομηνία των εκλογών που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Λίγες εβδομάδες υπομονή κι έρχεται η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Μετά την περιοδεία του στην αγορά της Λιβαδειάς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συνεχίζει να ανεβαίνει το Γολγοθά της ακρίβειας και πως νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά μπροστά στην αισχροκέρδεια, γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει ο λογαριασμός.

Την ίδια στιγμή, κατά τον κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση φαίνεται να συνεχίζει να είναι στον κόσμο της.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης μας λέει ότι ήδη οι τιμές έχουν πέσει, ο άλλος όμως των Οικονομικών μας λέει ότι παρά το 16% του πληθωρισμού στα τρόφιμα, οι τιμές θα ανέβουν και άλλο. Αυτή η περιπέτεια έρχεται η στιγμή που θα τελειώσει. Έμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής και η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος έρχεται. Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας ημέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ