ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σήμερα κλείνει η ημερομηνία των εκλογών

ΝΔ: Σήμερα κλείνει η ημερομηνία των εκλογών
Τα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Σύγγρου Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα προσπάθεια θα καταβληθεί, σήμερα το απόγευμα, στη συνάντηση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ για να κλείσει η ημερομηνία των εκλογών και να καθοριστεί η σχετική διαδικασία.

Όπως όλα δείχνουν οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 15 Νοεμβρίου ενώ αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 22 του μηνός.

Από εκεί και πέρα προβλήματα έχουν προκύψει σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος καθώς η εκλογική διαδικασία αναμένεται να κοστίσει κοντά 3 εκατομμύρια ευρώ, ιδιαίτερα αν γίνει αποδεκτή η απαίτηση του κ. Τζιτζικώστα και του κ. Μητσοτάκη να στηθούν κάλπες σε πολλά σημεία σε όλη τη χώρα.

Διαφωνίες έχουν προκύψει και για το αν τελικά θα πραγματοποιηθούν συνδιασκέψεις ή θεματικές συζητήσεις σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή των υποψηφίων. Μέχρι στιγμής, πάντως, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση της κρατικής τηλεόρασης για διεξαγωγή τηλεμαχίας των τεσσάρων υποψηφίων, στα πρότυπα αυτής των πολιτικών αρχηγών.

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι για την ηγεσία ξεκινούν την προεκλογική τους εκστρατεία. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινιάζει σήμερα τα γραφεία του στην Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο στην Κύπρο για συμβολικούς λόγους ενώ περιοδείες σε όλη τη χώρα με πούλμαν προετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει επιλέξει να προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις, εντός και εκτός κοινοβουλίου, καταδεικνύοντας πως η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει να ασκεί άμεσα ουσιαστική και σκληρή αντιπολίτευση.

Νέα επίθεση Βαγγέλη σε Τσίπρα

Στο πλαίσιο αυτό, λίγες μόλις ώρες μετά τη σφοδρή κόντρα στη Βουλή, ξεκίνησε σήμερα νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Εισερχόμενος στα γραφεία του κόμματος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως έχει αποκρύψει, από τον ελληνικό λαό, πρόσθετα μέτρα που συνοδεύουν το μνημόνιο και διαμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα να μην διανοηθεί να φέρει νέα μέτρα στο κοινοβούλιο. «Πριν από λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας μας έλεγε ότι βρήκε ευήκοα ώτα όταν επισκέφτηκε την Αμερική. Σήμερα το ΔΝΤ μας στέλνει εγκύκλιο για νέα μέτρα ύψους ενάμιση δις. Επιβεβαιώνεται έτσι αυτό που έλεγα χθες για ουρές και κρυφή ατζέντα. Μην διανοηθεί να φέρει νέα μέτρα στη βουλή» τόνισε ο κ. Μεϊμαμαράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ