ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργιάδη: Εμφυλιοπολεμική ρητορική για ανεπρόκοπους αριστερούς

ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργιάδη: Εμφυλιοπολεμική ρητορική για ανεπρόκοπους αριστερούς
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στα βραβεία για τον καλύτερο διαχειριστή Αμοιβαίων Κεφαλαίων Twitter/Άδωνις Γεωργιάδης

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή βίντεο από ομιλία του στις 21 Μαρτίου στα βραβεία για τον καλύτερο διαχειριστή Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Σε μονταρισμένο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ακούγεται μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης να λέει πως παρά τα αρνητικά του, μόνο ο καπιταλισμός μπορεί να φέρει πρόοδο και πως πολεμιέται λυσσαλέα στην Ελλάδα, λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς «δηλαδή διάφορων τεμπέληδων που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους πραγματικά».

Δηλώνει ακόμη πεποισμένος, πως η Ελλάδα, «πάσχει από έναν τεράστιο οικονομικό αναλφαβητισμό».

«Οι βασικότερες έννοιες της οικονομίας στον ευρύ πληθυσμό είναι σχεδόν παντελώς άγνωστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να συλλάβουν και να αντιληφθούν με ευκρίνεια για ποιο λόγο τα μνημόνια ας πούμε ήταν υποχρεωτικά», ακούγεται να λέει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει, πως δεν προξενεί εντύπωση που ο κ. Γεωργιάδης «επανέρχεται στην εμφυλιοπολεμική διχαστική ρητορική» χαρακτηρίζοντας τους Αριστερούς «απαίσιους, άχρηστους, ανεπρόκοπους και γρουσούζηδες».

«Αυτός ήταν πάντα, ένας μισαλλόδοξος, διχαστικός ακροδεξιός. Αυτό που ξεπερνά, όμως, κάθε όριο είναι ότι αποκάλεσε τους Έλληνες πολίτες οικονομικά αναλφάβητους, που δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται επειδή δεν τον χειροκροτούν που τους έχει ρημάξει με την αισχροκέρδεια», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ΣΥΡΙΖΑ αν η θέση του κ. Γεωργιάδη που προσβάλλει μια ολόκληρη κοινωνία είναι η επίσημη θέση της ΝΔ κι αν συμφωνεί μαζί του ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ