ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Τουρκία ο Παναγιωτόπουλος στις αρχές Απριλίου

Στην Τουρκία ο Παναγιωτόπουλος στις αρχές Απριλίου
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Την Τουρκία αναμένεται να επισκεφθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το ταξίδι έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, στις 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξε επιβεβαίωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι η επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία έχει «κλείσει» για τις 4 Απριλίου.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δηλαδή αν θα επισκεφθεί μόνο τις σεισμόπληκτες περιοχές με τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ ή αν θα επισκεφθεί και την Άγκυρα.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα της ύφεσης της έντασης των σχέσεων των δύο χωρών μετά τις πρόσφατες ευχές για την 25η Μαρτίου από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον.

Παράλληλα δήλωσε αποφασισμένος να συμβάλλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ