Ουκρανία: Απωθήθηκαν 47 ρωσικές επιθέσεις σε μια ημέρα
Ανανεώθηκε:
Δεκάδες επιθέσεις του στρατού της Ρωσίας -πολλές εκ των οποίων έγιναν ταυτόχρονα- απώθησαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε διάφορους τομείς του ανατολικού μετώπου την 400ή ημέρα του πολέμου.
Οι τομείς της Κούπιανσκ, της Λίμανσκ, της Μπαχμούτ, της Αβντιίβκα και της Μαρίινσκ υπέστησαν σφοδρές επιθέσεις, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στο Κίεβο.
«Απωθήθηκαν συνολικά 47 επιθέσεις του εχθρού», διευκρίνισε.
Στην Μπαχμούτ, επίκεντρο των εχθροπραξιών εδώ και μήνες, «οι υπερασπιστές μας κρατούν γενναία την πόλη απωθώντας πολυάριθμες εχθρικές επιθέσεις», κατά την ίδια πηγή.
Σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας παραδέχθηκε χθες πως ο ουκρανικός στρατός δεν ελέγχει πλέον παρά «το ένα τρίτο» της σχεδόν ισοπεδωμένης πόλης — είχε κάπου 71.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, αλλά πλέον δεν απομένουν εκεί παρά λίγες χιλιάδες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Τουλάχιστον έξι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Χάρκοβο
Ουκρανία: Ταραχές στη Λαύρα των Σπηλαίων λόγω των μοναχών που αψήφησαν την εντολή εγκατάλειψης
«Δεν υπάρχουν διόδια στο Ορμούζ, αν επιβληθούν θα τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις» λέει ο Τραμπ
15:22
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 22 διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Ιούλιο
15:21
Το SNF Nostos 2026 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει τον Εχθρό του Λαού με τον Willem Dafoe
15:14
Θεσσαλονίκη: «Είχε προσπαθήσει να με πνίξει» - Τι υποστήριξε η 29χρονη που μαχαίρωσε τον 24χρονο
15:13