ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρία χρόνια πρόεδρος της Δημοκρατίας η Σακελλαροπούλου - Η αποτίμηση της έως τώρα θητείας της

Τρία χρόνια πρόεδρος της Δημοκρατίας η Σακελλαροπούλου - Η αποτίμηση της έως τώρα θητείας της
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Συνέντευξη με αφορμή τα τρία χρόνια στην προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, έδωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής και κάνοντας μία αποτίμηση της έως τώρα θητείας της.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε μεταξύ άλλων για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα, όπως τις υποκλοπές, την τραγωδία των Τεμπών, τις μεταρρυθμίσεις στπο χώρο της δικαιοσύνης, αλλά και τις εκλογές.

«Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς συναίνεση. Η συναίνεση πρέπει να έχει να κάνει φυσικά με το πολιτικό προσωπικό, η συναίνεση όμως είναι και στους φορείς, συναίνεση και στην κοινωνία τελικά», αναφέρει αρχικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σχετικά με τη θέση της την επόμενη των εκλογών και τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, αναφέρει ότι στα κόμματα πέφτει το βάρος της συνεννόησης και η ίδια θα παρέμβει μόνο όπου προβλέπεται από το Σύνταγμα.

«Αυτό που καλείται να εκφράσει ο πρόεδρος, την ενότητα του ελληνικού λαού και άρα να υπάρξει η καλύτερη πολιτική λύση για το μέλλον του τόπου, αυτό είναι κάτι που με απασχολεί και εύχομαι να απασχολεί όσους εμπλέκονται στις επόμενες εκλογές γιατί αυτό είναι το κρίσιμο. Δεν είναι μόνο το Α ή το Β πρόσωπο, ή το Α ή το Β κόμμα. Αλλά είναι το καλό και το μέλλον του τόπου. (…) Και εγώ από τη δική μου πλευρά σε αυτό θα προσπαθήσω να συμβάλω» τονίζει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα μιλάει για την επικοινωνία με τον κόσμο, την προσπάθεια να ανοίξει τον θεσμό στην κοινωνία και να δώσει φωνή σε πρόσωπα που δεν έχουν, κάτι που όπως λέει έχει ανταπόκριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ