ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κοινωνία δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματα Μητσοτάκη για μη ιδιωτικοποίηση του νερού»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κοινωνία δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματα Μητσοτάκη για μη ιδιωτικοποίηση του νερού»
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην ανοιχτή συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, αναφέρθηκε σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ, με νέες αιχμές προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας πως ο λαός δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματά τους.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει επί λέξη, πώς «η τεράστια σε όγκο συναυλία στην Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δείχνει ότι η κοινωνία δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη», υποστηρίζοντας παράλληλα πως «ο νόμος που ψήφισε ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση με τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής».

Στη συνέχεια σημείωσε για τον κ. Μητσοτάκη πως «άλλωστε, ο ίδιος από το 2018 είχε προαναγγείλει τα σχέδια του για "στρατηγικό επενδυτή" και ρυθμιστική αρχή που θα ελέγχει την αγορά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι «στις 21 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες και με την ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό», ενώ υπογραμμίζει τη δέσμευσή του ότι «η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει τέλος σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του».

Πλήθος κόσμου στη συναυλία για το νερό, στην πλατεία Αριστοτέλους

Παρουσία πλήθους κόσμου και τη συμμετοχή γνωστών, αγαπημένων καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη η ανοιχτή συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Με σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό», οι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους με τους διοργανωτές και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, στέλνοντας μήνυμα ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Στη συμμετοχή του κόσμου έδωσε έμφαση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, σημειώνοντας ότι «ξεκίνησαν άνθρωποι από την Πιερία, τη Δράμα, τη Λάρισα και ήρθαν στη συναυλία». «Να μην γίνει το νερό όπως το ρεύμα ακριβό» σχολίασε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και υποστήριξε ότι «η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων είναι μια ιδιωτικοποίηση όπως και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας».

Τη συναυλία άνοιξε η Φωτεινή Βελεσιώτου. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Μυστακίδης, το μουσικό σχήμα «Η Πριγκιπέσα» και οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» θα στείλουν από τη σκηνή το δικό τους μήνυμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ