ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για επανεκκίνηση των δρομολογίων: «Επικοινωνιακό σόου - Συγκάλυψη στο δυστύχημα»

Παππάς για επανεκκίνηση των δρομολογίων: «Επικοινωνιακό σόου - Συγκάλυψη στο δυστύχημα»
Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς ΑΠΕ/ΜΠΕ

Για συγκάλυψη στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την επανεκκίνηση των δρομολογίων (3/4) στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα.

Ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την επιβίβαση του υπουργού Μεταφορών κ. Γεραπετρίτη στο τρένο προς Καλαμπάκα, με τον τελευταίο να στέλνει το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις με το σιδηρόδρομο είναι ασφαλείς.

«Ο κ. Γεραπετρίτης επιβιβάστηκε σε τρένο που πάει μέχρι την Καλαμπάκα, αλλά αποβιβάστηκε ακριβώς έξω από την Αθήνα», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού για τον προαστιακό σιδηρόδρομο με προορισμό το Κιάτο που θα εκκινήσει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας «όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία γίνονται κυρίως για την ανάδειξη του φωτισμού μέσα σε σήραγγες προς τη διαδρομή για Κιάτο», ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων:

«Δρομολόγια που εξαγγέλθηκαν, όπως του προαστιακού από Θεσσαλονίκη για Λάρισα αλλά και αυτά από Αθήνα για Κιάτο, δεν πραγματοποιούνται. Σταθμοί παραμένουν κλειστοί διότι δεν επαρκούν σταθμάρχες και κλειδούχοι».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Νίκου Παππά

«Ένα μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων δεν συμβαδίζει με τις εξαγγελίες. Ο κ. Γεραπετρίτης επιβιβάστηκε σε τρένο που πάει μέχρι την Καλαμπάκα, αλλά αποβιβάστηκε ακριβώς έξω από την Αθήνα.

»Δρομολόγια που εξαγγέλθηκαν, όπως του προαστιακού από Θεσσαλονίκη για Λάρισα αλλά και αυτά από Αθήνα για Κιάτο, δεν πραγματοποιούνται. Σταθμοί παραμένουν κλειστοί διότι δεν επαρκούν σταθμάρχες και κλειδούχοι.

»Τι κάνει, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Ένα επικοινωνιακό σόου που προσβάλλει τους πολίτες. Και ενώ έχει αφήσει τον σιδηρόδρομο σε εγκατάλειψη, συνεχίζει την προσπάθεια συγκάλυψης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ