ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για προσπάθεια χειραγώγησης κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

Για προσπάθεια χειραγώγησης κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ
Γιώργος Κουμουτσάκος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για αντισυνταγματικές πρακτικές και για προσπάθεια χειραγώγησης αλλά και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας αναμένεται να καταγγείλει την κυβέρνηση η ΝΔ.

Σε συνέντευξη που θα παραχωρήσουν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Κώστας Τσιάρας και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή θα καταγγείλουν την κυβέρνηση για περιφρόνηση και υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά και για σειρά δηλώσεων στελεχών της, που δημιουργούν διχαστικό κλίμα.

Συγκεκριμένα η ΝΔ θα κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για περιφρόνηση των θεσμών, επισημαίνοντας πως πλέον ο ρόλος του ελληνικού κοινοβουλίου έχει πλήρως απαξιωθεί. Η ΝΔ θα αναφερθεί στις πράξεις νομοθετικού περιοχομένου που περνά η κυβέρνηση καθώς και στη συνεχή χρήση διαδικασιών εξπρές, χωρίς να έχει υπάρξει νωρίτερα ουσιαστική συζήτηση σε σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων.

Την ίδια ώρα θα κατηγορήσουν τους υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα πως αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που καταθέτουν δια της κοινοβουλετικής οδού οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Τσιάρας και Κουμουτσάκος θα αναφερθούν επίσης σε δέκα δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, δηλώσεις οι οποίες , σύμφωνα με τη ΝΔ , δείχνουν μια καθεστωτική νοοτροπία.

Ενα τέτοιο παράδειγμα, σύμφωνα με τα όσα θα πουν τα στελέχη της ΝΔ σήμερα στη Βουλή, είναι η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ότι είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η φορολογική επιβάρυνση των “ Μένουμε Ευρώπη”.

Αν και η ΝΔ έχει αποφασίσει να κρατήσει διακριτικά αποστάσεις από την οργάνωση της συγκέντρωσης αύριο στο Σύνταγμα με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, θα κατηγορήσουν την κυβέρνηση και για τις επιθέσεις στελεχών της κατά του κινήματος “Παραιτηθείτε”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ