ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήνουν σκηνικό πόλωσης κατά των "Παραιτηθείτε"

Στήνουν σκηνικό πόλωσης κατά των "Παραιτηθείτε"
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Κλιμακώνει την ένταση η κυβέρνηση κατά της αυριανής συγκέντρωσης των "Παραιτηθείτε" καθώς μετά τους χθεσινές επιθέσεις των Φίλη και Νεφελούδη, τη σκυτάλη πήραν σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

 

Ιδιαίτερη εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου η οποία με δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ιωαννίνων εξέφρασε την άποψη ότι το ‘παραιτηθείτε’ είναι ένα αίτημα το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας και κινείται εχθρικά προς τη χώρα.

"Το «παραιτηθείτε», λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο. Κατά τα άλλα, είναι ελεύθερος ο καθένας να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη

Προσπάθησαν να κρυφτούν οι διοργανωτές και να πουν ότι κανείς δεν συμμετέχει σε όλο αυτό αλλά όλο αυτό γίνεται αυθορμήτως. Το σχολιάζω όσον αφορά αυτό. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα θέμα να σχολιάσω περαιτέρω, για μια συγκέντρωση η οποία έχει δικαίωμα ο καθένας να την οργανώσει και να την κάνει».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στα Παραπολιτικά υποστήριξε ότι η αυριανή συγκέντρωση θυμίζει εκδηλώσεις του 1983 όταν: "βγήκαν ορισμένες κυρίες με τα γουνάκια και με τα βραχιόλια, να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου".

Νωρίτερα ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» έκανε λόγο για «σπέρμα αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής».

«Αυτή καθαυτή η λογική όσων καλούν σε αυτή τη συγκέντρωση, σε πρώτο επίπεδο, εμφανίζεται ως απολίτικη προσέγγιση, γεγονός που είναι κακό», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real FM και πρόσθεσε:

«Το σύνθημα ‘όχι στα κόμματα και τα συνδικάτα’ έχει το σπέρμα μίας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής. Έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν. Όμως δείχνουν τη λογική τους και ουσιαστικά απομονώνονται και αποξενώνονται από τον κόσμο».

Ερωτηθείς για τους Αγανακτισμένους, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε: «Μέσα από το κίνημα των Αγανακτισμένων γεννήθηκε μία νέα πολιτικοποίηση, δεν γεννήθηκε ένας αρνητισμός της Δημοκρατίας».

Η χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου

Το θέμα, πάντως, απασχόλησε τα κυβερνητικά στελέχη κατά τη διάρκεια της χθιεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Νίκος Φίλης εξέφρασε παράπονα για το "άδειασμα" της κυβέρνησης προς το πρόσωπό του την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να απαξιώσουν "με πολιτικούς όρους" το κίνημα των Παραιτηθείτε, επικεντρώνοντας, στην εκδήλωση την Πέμπτη για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Για αυτό το λόγο, μάλιστα, ο πρωθυπουργός κινήθηκε στο συγκεκριμένο πλαίσιο κατά τη σημερινή του ομιλία στο Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ