ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Δεν είναι αμαρτία αν μια μέρα δεν κάνετε την προσευχή σας

Φίλης: Δεν είναι αμαρτία αν μια μέρα δεν κάνετε την προσευχή σας
Eurokinissi

Νέες δηλώσεις αναφορικά με τις παρελάσεις και την προσευχή στα σχολεία έκανε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης κατά την επίσκεψή του στο δημοτικό σχολείο Ξυλοκέριζας Κορίνθου.

«Δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι δεν θα κάνετε μια μέρα προσευχή στο σχολείο. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι προσευχής και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» ανέφερε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα ζητήματα αυτά και εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό».

Για τις παρελάσεις ο υπουργός υπογράμμισε ότι καταλαβαίνει την επιθυμία των γονέων να καμαρώνουν τα παιδιά τους ωστόσο σημείωσε ότι «θα ήταν καλύτερα μία ωραία εκδήλωση στο σχολείο ή στην πλατεία του χωριού ή της πόλης, από το να γίνει μία παρέλαση στρατιωτικού χαρακτήρα».

«Δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης» συμπλήρωσε.

Η τοποθέτηση του κ. Φίλη για την πρωινή προσευχή προκάλεσε την ήπια αντίδραση του δημάρχου Κορίνθου Αλέξανδρου Πνευματικού.

Ο δήμαρχος Κορίνθου εξέφρασε τη διαφωνία του λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν «τεράστιες αντιπαραθέσεις που θα οδηγήσουν την κοινωνία σε διχασμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ