ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η χαλαρή ψήφος «εχθρός» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η χαλαρή ψήφος «εχθρός» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πετρούπολη

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τη λεγόμενη «χαλαρή» ψήφο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «επιστρατεύει» το κόμμα και την κυβέρνηση με τους υπουργούς για να «μαζέψουν» τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους σε μια επιχείρηση που έχει στόχο τις μηδενικές απώλειες.

Ο κ. Μητσοτάκης που συνεχίζει τις επισκέψεις του σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε νομούς της χώρας, απευθύνεται ιδιαίτερα στους πολίτες που έχουν προβληματιστεί από τη λειτουργία του κράτους, λέγοντας ότι είναι μεγάλο λάθος να ψηφίσουν ως διαμαρτυρόμενοι.

«Θα τα δώσουμε όλα και θα κερδίσουμε. Όχι για την παράταξη, αλλά για την πατρίδα», αναφέρει ο πρωθυπουργός και προειδοποιεί πως εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα μείνει στάσιμη.

Ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών και ως υπέρμαχος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Επισημαίνει τους κινδύνους που προκύπτουν από κυβερνήσεις συνεργασίας ειδικά για την οικονομία, καθώς θα διακυβευτούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Επαναπροσέγγιση «γαλάζιων» ψηφοφόρων

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να προσεγγίσει, γαλάζιους ψηφοφόρους που δηλώνουν όμως δυσαρεστημένοι. Επίσης, τους «αντισυστημικούς» ψηφοφόρους που θέλουν να πάνε κόντρα στα τρία κόμματα εξουσίας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ). Αξίζει να σημειωθεί πως ποσοστό των αναποφάσιστων καταγράφεται αυξημένο στις δημοσκοπήσεις και κυμαίνεται από 10% έως 11,6%.

Η δεύτερη στόχευση της Ν.Δ. είναι η διεύρυνση της βάσης των ψηφοφόρων της και προς τα αριστερά του κέντρου και με λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «υπηρετούμε το Έθνος πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς», όπως αναγράφονται και στην ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση με τη “γαλάζια” παράταξη και προς τον χώρο της κεντροαριστεράς.

«Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα» τονίζει ο πρωθυπουργός αλλά και «εθνική αναγκαιότητα με κορμό της ωστόσο, ασφαλώς, ένα κόμμα. Που δεν περιορίζεται, σε ένα μόνο χρώμα» σημειώνει.

Στον πυρήνα της στρατηγικής της Ν.Δ. βρίσκεται και η ανάδειξη των περιπετειών που δυνητικά συνεπάγεται η μη ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός στρέφει τα «πυρά» του κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επιμένει να συντηρεί στο δημόσιο διάλογο τον όρο Πρωθυπουργός να είναι άλλο πρόσωπο, πλην των κυριών Μητσοτάκη και Τσίπρα, προκειμένου να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.

«Οι πολίτες δεν μπορούν να αποφασίσουν στα τυφλά για κάποιον ‘’άγνωστο Χ’’, αυτά δεν είναι σοβαρά. Ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Ή, έστω, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι το οποίο δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο;» είναι η πάγια θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ